torsdag 15 oktober 2015

Soppa och pannkakor!

Kycklingsoppa a'la gulasch!
Det här räcker till 4 p.

4 potatisar skalas och delas i mindre bitar
1 stor gul lök samt 1/2 purjolök i bitar
2 vitlöksklyftor hackas
Hetta upp en gryta med lite smör och och god rapsolja. Stek potatis och lök ca 10 minuter.
2 msk paprikapulver
1 tsk mejram
1 tsk hela kummin (mortlade)
Fräs kryddorna en stund med potatisblandningen.
Riv 2 st djupfrysta kycklingfileer på grova sidan på rivjärnet och häll i kastrullen, fräs runt en stund. Häll på 1 L buljong (kalv i mitt fall). Tillsätt 1 finhackad röd paprika. Låt allt koka tills potatisen är färdig, häll i ca 2 dl gröna ärtor och låt dessa bli varma. Smaka av med salt-peppar och lite rispat citronskal. Vill man kan man som jag också hälla i lite grädde!! Servera med gott bröd och ev fänkålssallad. (Skiva färsk fänkål tunt. Blanda lite god rapsolja med vit balsamvinäger,  flingsalt och peppar).
Smaklig måltid!
Lite goda pannkakor med sylt å grädde avslutade vår middag! Yammi!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar