onsdag 18 mars 2009

En Försmak av Sommaren...



Fantastiskt God Paj..lätt att göra..lättare att äta!


Gör en pajdeg:

4 dl vetemjöl

2 tsk socker

1/2 tsk salt

150 gr kallt smör

1 ägg

100 gr mandelmassa(riven)

Kör i matberedare eller nyp ihop med fingrarna till en slät deg, lägg i en plastpåse i kylen en stund.

Fyllning;

1 stor burk persikor

2 msk potatismjöl

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

3-4 dl hallon

1 ägg till pensling

Tryck ut pajdegen i en pajform. Ugnen ska vara på 200 grader. Skär persikorna i klyftor, blanda m potatismjöl, socker o vanilj. Blanda i hallon. Lägg blandningen i pajdegen, men lämna en kant längst ut så det går att lägga en degkant på frukten runt om. Pensla med uppvispat ägg och in i ugnen ca 35 min. Serveras gärna m vaniljsås..mmm NJUT!!

1 kommentar:

  1. Mmmm så gott My!! Och den där apelsinkycklingen ska jag definitivt testa! Kul att du fotat i Viltboden och Flamman, två favoritställen!

    Vårvinterhälsningar till dig, vi ses säkert snart! Mari

    SvaraRadera